marți, 7 august 2007

Antidiscriminare

Un prim subiect de discutie........discriminarile..........din textul de mai jos ne vom putea da seama cu ce probleme se pot confrunta persoanele gay, lesbi sau de alte origini sexuale,religioase,de alte rase etc.


O clipa doar mai stai  sa te simt dar vai eu singura ma mint ,defapt nu esti tu, suntem noi si lumea, o lume in care prejudecatile nu au limita,nu poti iubi pe cine vrei doar din simplul fapt  ca te temi sa nu fii judecat si aratat cu degetul de cei din jur care nu pot intelege ca fiecare are dreptul sa  iubeasca indiferent  de  origine, orientare sexuala, rasa,culoare si alte mici amanunte care ne deosebesc unii de altii  dar chiar si asa  " TOTI  DIFERITI , TOTI EGALI"toti avem aceleasi drepturi  so...SPUNETI NU DISCRIMINARILOR!


7 comentarii:

  1. In primul rand trebuie sa tinem cont ca toti suntem oameni, traim sub acelas cer, si respiram acelas aer. Desi suntem in secolul 21, si mediul e intr-o continua transformare, se vorbeste de o revolutie a modernizarii, in momentul de fata, pentru ca mintea oamenilor sa ajunga la stadiul in care este mediul inconjurator, este cale foarte lunga...mai are mult de parcurs. trebuie lasat de o parte conservatorismul, trebuie abandonate prejudecatile care au dominat oamenirea atatea secole. faptul ca iubesti o persoana de acelas sex nu e motiv sa fii judecat, sa fii considerat altfel, sa fii aratat cu degetul. Iubirea in sine nu e sentiment gresit, dimpotriva..deci de ce trebuie judecat? Fiecare isi alege modul in care vrea sa isi petreaca viata, mai ales ca avem doar una singura, si trebuie sa o petrecem fiind fericiti. Asa ca daca fericirea unora e cu cineva de acelas sex, de ce sa se opuna cineva? Daca esti gay, sau lesbi, nu trebuie sa iti fie frica ca ai putea fi judecat. Nu trebuie sa te simti complexat. Nu trebuie sa fi inferior. Dimpotriva, trebuie sa lupti pentru convingerile tale. Iar asta, trebuie sa o faci pentru orice lucru in care crezi in viata... Viata e prea scurta pentru a fi traita cu spaima, cu frica. Indiferent cine iti place, ce religie ai, ce probleme ai, nu uita cine esti:ESTI UN OM CE MERITA SA FIE FERICIT! Meriti sa ai zambetul mereu pe buze..si daca ai asta...nimic altceva nu ai conteaza..

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer ,mi se pare k oameni au ramas cu mentalitatea de acum 10 ani si asta nu este bine de loc .LUMEA sa schimbat si a evoluat intr-un ritm alert nu ar trebui sa-i judecam pe cei care au orientari sexuale diferite,pe cei care au religi diferite,sau culoarea pieli este diferita de a noastra . Prin vene ne curge acelasi sange,si chiar dak nu vedem ,sau poate nu vrem sa vedem suntem la fel suntem OAMENI si asta cred k conteaza cel mai mult

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceea ce noi numim "discriminare" se poate numi si altcumva: invidia asupra celui care are puterea sa recunoasca cine e. Sa vorbim la modul cel mai deschis: cine nu a avut, macar o singura data, un impuls de a fi altceva decat este? Cine nu si-a dorit, macar odata, sa vada cum este sa fi in pielea altui om? Sa luam de exemplu cazul sexualitatii. Macar odata fiecare dintre noi si-a dorit, chiar daca a fost numai un gand ascuns, sa vada cum e sa fi sexul opus sau cum e sa faci sex/dragoste cu "unul de-al tau". Care dintre noi nu admira de multe ori "modele", "reprezentanti supremi ai aceluias sex" sau mai simplu spus "o persoana de acelasi sex cu trasaturi frumos conturate"? Nu e nevoie sa spui cu voce tare, e de ajuns ca sa privesti in locul cel mai intim si de nepatruns: gandurile si mintea ta. Recunoaste, esti unul dintre acestia si nu e nimic de condamnat. Si acum se naste o intrebare revoltatoare, as putea spune: tu de ce condamni? De ce sa nu respecti deciziile celuilalt asa cum si el o face? Te condamna cineva ca esti heterosexual? A facut un gay sau o lesbiana protest ca tu existi ca hetero?NU!!! Pentru ca ei inteleg, au acea calitate de a deosebi si a respecta pe cei din jur, pe cand tu nu ai, desi ai gandit macar odata ca el. Deci discriminarea nu e deca invidia ca tu nu esti diferit de ceilalti, ca nu poti fi altceva decat ce sunt si ceilalti si asa vei ramane. Si asta si esti, un necunoascut intre necunoscuti.Si daca vrei sa te identifici printre ceilalti ai, macar odata, curajul sa recunosti cine esti si sa exprimi ceea ce simti chiar daca vei atrage multe contrarii asupra ta. FI TU INSATI/INSUTI!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. mai ce sa zic,problema sta in felul urmator.................ca discriminarea nu are nici o legatura cu sexualitatea..............parerea mea deci cand spui exista discriminare intre oameni ,nu neaparat te gandesti la (sex)deci nu sunt legate, pentru ca............poate daca ai fii de acord cu sexualitatea asta din ROMANIA(un stat foarte independent)in care se practica .multe ...inseamna ca esti pro *sexualitatii*si te gandesti ,automat la discriminare pt ca nu e ceva legal si de aia poate ti e frica,si totodata sper ca guvernul ROMANIEI sa nu faca prostia sa nu permita adoptarea legii a sexualitatii in ROMANIA ..............in fine,eu sunt impotriva discriminarii,dar si impotriva sexualitatii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Problema e atunci cand iubesti o tipa usile ti se inchid in fata...lumea se uita la tine de parca ai fii un extraterestru mai ka mai au putin si te injura...totusi mentalitatea nu sa schimbat in Romania...

    RăspundețiȘtergere
  6. ok o sa fiu eu prima care comenteaza.... Lumea Nu Intelege ce inseamna sa FII Gay,Lesbi,Negri sau Diferit...DE CE? Spun Diferit si spun ca arata altfel,au alt mod de a gandi,de a concepe o idee,au alta nationalitate si alte alea..... Lumea evita sa vorbeasca despre discriminari,drepturile omului si alte complexitati?OARE DE CE? se pare ca NIMENI NU STIE SA patrundA in lumea celor din jurul Nostru,in gandurile Lor,sa aflam exact cauza acestor NEMULTUMI care ii fac pe oameni sa NU discute despre ceea ce ne intereseaza cu adevarat.Cand o sa aflam enigma gandurilor celor care ne inconjoara?Oare,care e adevaratul respect care trebuie sa ni-l aratam reciproc?

    RăspundețiȘtergere