miercuri, 20 iunie 2012

Reclamele

Pot sa zic ca sunt o degustatoare de reclame. Imi plac unele reclame,dar asta nu inseamna ca ele ma conving sa cumpar produsele prezentate in reclame. De exemplu: Imi plac reclamele la unele sucuri,iaurturi,marci de detergent,fast-food-uri,banci,marci de autoturisme si retele mobile. Iar la altele ma uit doar pentru a auzi muzica de pe fundalul sonor,la altele ma uit pentru ca imi place cum spune o anumita replica persoana care vorbeste in reclama sau cum isi joaca rolurile persoanele din reclama,la altele ma uit pentru ca ma binedispun,iar altele imi plac pentru ca stiu sa ma faca sa nu schimb postul aici cred ma refer la reclamele noi. Uneori urmaresc o reclama ca pe un episod dintr-un serial preferat,imi atrag curiozitatea dar nu si curiozitatea de-a cumpara.
Si mai cred ca la unele reclame se exagereaza cu textele : cel mai bun,cea mai tare oferta,cel mai cool,cea mai racoritoare,cel mai ieftin,etc.
Nu mai zic de reclamele la unele produse in care se zice ca daca cumperi nu stiu ce poti castiga ceva.In primul rand se face asta pentru a se face vanzare unui produs anume si in al doilea rand sansele sunt minime. Va dati seama de exemplu, cate pungi de Chio chips trebuie sa cumparati ca sa gasiti o bancnota in punga? Reclamele de genul asta nu ma conving si mi se par amagitoare. Iar daca se intampla sa cumpar vreo punga de chipsuri sau snacks-uri nu o cumpar pentru promotie ci pentru a satisface o pofta nevinovata sau pentru a rontai ceva la un film :) .
Unele reclame imi dau idei pentru alte variante de reclame la acelasi produs sau pentru o alta reclama la un alt produs.
Voi va uitati la reclame? Ce efecte au reclamele asupra voastra?


P.S Daca vi se pare ca am gresit ceva in legatura cu textele de lauda va rog sa-mi aduceti la cunostinta. Va multumesc!


vineri, 8 iunie 2012

Putem fi

Putem fi: perfecti la exterior si imperfecti in interior;
Putem fi: imperfecti la exterior si perfecti in interior;
 Putem fi: perfecti la exterior  dar si in interior;
Putem fi: imperfecti la exterior dar si in interior;

Putem fi cat de imperfecti ne-am crede noi,dar cineva caruia ii suntem dragi vede in noi calitati perfecte pana si defectele. Calitati si defecte avem cu totii,dar ce ne face pe noi sa fim unici este modul in care ne influenteaza sau nu aceste calitati si defecte...efectul lor in interiorul si exteriorul nostru.In unele cazuri  ne influenteaza  si modul de-a gandi.


 

joi, 7 iunie 2012

Putem uita?

Oare exista ceva de neuitat care sa se poata uita de tot sau pentru o anumita perioada ? Sau exista ceva de care ar trebui sa uitam dar nu putem uita pentru ca devenit un obicei?

1) Putem uita ca ne-am nascut pentru alte scopuri si nu pentru a muri apoi?

2) Putem uita ca iubim? Pentru ce iubim?

3) Putem uita sa iubim?

4) Putem uita lucruri de care ne pasa si altora nu? Sau noua ni se par importante si altora nu? Exemplu bun ar putea fi o data de nastere sau orice alt eveniment important in viata unora sau a altora.

5) Putem uita ca suntem oameni? Ca avem suflet si inima dar si minte pentru a judeca,pentru a putea pune in balanta binele si raul?

6) Putem uita sa barfim? Sa nu mai judecam pe cei din jur?

7) Putem uita sa ne suparam,sa ne enervam?  Putem sa nu mai jignim ca apoi sa regretam cuvintele aruncate la suparare,manie?

8) Putem uita de diferentele dintre noi ca oameni in ceea ce priveste religia,rasa,orientari sexuale si politice,clasa sociala?

Sunt chestii de care uitam fara sa vrem chiar daca nu trebuie si chestii care trebuie uitate si nu putem le putem uita. Memoriei nu-i poti comanda! Dar memoria ce tine de simturi? Cu ea ce facem? Memoria corpului e mai greu de controlat...lui ii revin senzatii traite in trecut  pe care ar mai vrea sau nu sa le simta.
 Oare acest tip de memorie ce trebuie sa uite si sa tina minte? Are voie sa uite ceva?

miercuri, 6 iunie 2012

La noi ca la nimenea

Se pare ca unii administratori de hoteluri de prin diferite statiuni de la malul marii ar trebui sa-si educe angajatii,pentru a nu mai face pe turistii straini sa regrete vizita in tara noastra.

Nu e nevoie cred,de exemple pentru ca probabil ori le stiti de la stiri ori vi le puteti imagina.

Pretindem uneori ca stim cum e romanul,dar de fiecare data reuseste sa ne surprinda cu nepolitetea sa fata de strainii care vin sa-si petreaca vacantele in tara noastra.
              Pentru ca,nu-i asa!? "Romania,the land of choise"

Alegi sa-ti petreci vacanta in Romania si cand ti se serveste masa ti se spune sa mananci mai putin pentru ca nu ajunge mancarea,meniul e restrans,sau alte scuze penibile.

Hai sa fim seriosi! Atunci cand stii ca iti vin turisti straini si nu numai cu gusturi diverse ar trebui sa-ti iei toate masurile necesare si sa incerci sa te organizezi in ceea ce priveste servirea,meniul si alimentarea camarei,pivnitei,etc.

Si in privinta angajatilor care se ocupa direct de clienti,ar trebui sa li se recomande niste ghiduri de bune maniere sau sa fie indrumati sa urmeze niste cursuri. Sa invete sa fie mai amabili,mai politicosi in interactiunea cu clientii.

marți, 5 iunie 2012

Nimeni esti

Nimeni esti cand nu dai mita
Nimeni esti cand stai la randuri la diverse ghiseuri(tratandu-te niste functionari simpli ca pe un inferior sau de parca ai vrea intentionat sa-i deranjezi)
Nimeni esti cand nu ai pile si relatii(nu cu publicul)
Nimeni esti daca nu ai curaj sa spui ce te framanta, ce te deranjeaza si ce-ti doresti




Nimeni esti cand esti neputincios si mintit de cei care se presupune ca trebuie sa te ajute si sa-ti respecte dreptul de a fi om.













P.S Daca am omis ceva...va rog sa-mi aduceti la cunostinta. Va multumesc!