joi, 7 iunie 2012

Putem uita?

Oare exista ceva de neuitat care sa se poata uita de tot sau pentru o anumita perioada ? Sau exista ceva de care ar trebui sa uitam dar nu putem uita pentru ca devenit un obicei?

1) Putem uita ca ne-am nascut pentru alte scopuri si nu pentru a muri apoi?

2) Putem uita ca iubim? Pentru ce iubim?

3) Putem uita sa iubim?

4) Putem uita lucruri de care ne pasa si altora nu? Sau noua ni se par importante si altora nu? Exemplu bun ar putea fi o data de nastere sau orice alt eveniment important in viata unora sau a altora.

5) Putem uita ca suntem oameni? Ca avem suflet si inima dar si minte pentru a judeca,pentru a putea pune in balanta binele si raul?

6) Putem uita sa barfim? Sa nu mai judecam pe cei din jur?

7) Putem uita sa ne suparam,sa ne enervam?  Putem sa nu mai jignim ca apoi sa regretam cuvintele aruncate la suparare,manie?

8) Putem uita de diferentele dintre noi ca oameni in ceea ce priveste religia,rasa,orientari sexuale si politice,clasa sociala?

Sunt chestii de care uitam fara sa vrem chiar daca nu trebuie si chestii care trebuie uitate si nu putem le putem uita. Memoriei nu-i poti comanda! Dar memoria ce tine de simturi? Cu ea ce facem? Memoria corpului e mai greu de controlat...lui ii revin senzatii traite in trecut  pe care ar mai vrea sau nu sa le simta.
 Oare acest tip de memorie ce trebuie sa uite si sa tina minte? Are voie sa uite ceva?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu