luni, 16 martie 2009

Neputinta, pur si simplu

  Neputinta...un cuvant care e urat in privinta teoriei dar si a practicii.
     Ce dureros e sa fii stapanit de neputinta,dar ce putem face? Sa iau o situatie ca exemplu in care neputinta se arata... Violenta in familie si/sau societate, ma refer la toate tipurile de violenta.
    Indiferenta permite violenta cam asa suna premiza unei campanii anti-violenta.Intr-adevar,sunt persoane care pot face ceva in privinta asta si nu prea-si dau silinta sau interesul, dar sunt persoane si complet neputincioase care ar vrea sa faca ceva dar nu au mijloacele necesare.
     Vedeti voi, in ziua de azi nu prea poti face mare lucru daca nu ai "pile". Daca nu esti o persoana cu influenta nu te ia nimeni in seama, ma rog...in unele cazuri. 
     Cata nedreptate! Si cata ignoranta!
     De ce suntem bagati cu totii in aceeasi oala cand se spune cuvantul Indiferenta?  Si cum am putea dovedi cine-i cu adevarat indiferent si cine-i neputincios? Nu putem! De ce? Pentru ca nu putem cunoaste persoanele in cauza.
       Unii ignora, altii se tem sa vorbeasca,sa analizeze cauzele care duc la violenta. Dar cei care nu ignora si nu se tem, neputinciosii,pe ei cine-i asculta, cine le poate da ajutorul necesar pentru a putea pune macar cateva din ideile lor in practica(daca exista acele idei) sau macar sa si le expuna?
    In ceea ce ma priveste pe mine, nu sunt nici indiferenta nici nu ma tem, pur si simplu sunt neputincioasa.
      Neputinta mea ma infurie, ma sfasie.  Neputinta e ca un vierme care roade un mar inauntrul sau, ei bine acum m-am transpus in rolul acelui mar.
    Nu-mi place rolul asta, viermele lasa marului urme vizibile, neputinta e un vierme rau, te roade cand te astepti mai putin. Viermele roade marul si apoi pleaca, si lasa o urma vizibila, insa in cazul neputinciosului, viermele ramane in gazda atat timp cat e vie.
      Oare care ar putea fi arma sau mai bine zis, cu ce arme am putea lupta impotriva "viermelui" ? Acest 'vierme' numit neputinta e mai rau decat o boala mortala , mai rau decat Hitler care tine evreii in lagare  si facea experimente pe ei, mai rau decat Nero care a dat foc Romei.
     Ce am putea face oare ca sa nu mai fim  numiti indiferenti din cauza neputintei?
    Insa nu avem neputinta de a gresi, a iubi, a muri, a suferi si a ne bucura mai mult de ceea ce dureaza putin.
     Avem neputinta de-a lungi micile momente de mari bucurii.
     Neputinta e un subiect inepuizabil.

Un comentariu:

  1. uneori chiar sa vrem si nu putem sa strivim acest vierme si de aici din cauza multor motive ..ma refer la mai multe cazuri...btw eu am bratara Anti violenta ptr femei:)sau cum so numi;D

    RăspundețiȘtergere